Gedrag

Onlangs mocht ik twee groepen hoogbegaafde kinderen (groep 7-8 basisschool) meenemen op ontdekkingsreis in ‘De Wereld van Verschil’ van MapsTell. Interessant is om te zien hoe, in eerste instantie, deze doelgroep kinderen in gedrag verschilt van volwassenen.

Ontdekken

Bij de meeste trainingen en workshops komen volwassenen binnen, lopen dan voorzichtig om de mat heen en bekijken het geheel op afstand vanaf hun stoel! Deze kinderen daarentegen komen binnen, roepen meteen enthousiast “dat is gaaf” en liggen heerlijk languit op de mat of lopen samen rond om te kijken wat ze allemaal zien! Er wordt zonder gêne direct naar uitleg van bepaalde woorden gevraagd en ze hebben ook al snel door dat er een bepaalde indeling in de mat is. Het ontdekken is dus al begonnen voordat we met het programma gestart zijn! Gretig nemen ze deel aan de verschillende oefeningen en als we aan het eind van het programma zijn, willen ze eigenlijk niet stoppen!

Dank

Dank lieve, enthousiaste kids, voor alle vragen die jullie hebben gesteld, de spiegel die je mij hebt voorgehouden en de ‘reis’ die we samen hebben mogen maken. Ik wens jullie allen heel veel succes op jullie verdere ontdekkingsreis.

Ga naar de contactpagina voor een afspraak om dit zelf te ontdekken.