Ons aanbod

Interim Management | Lichaamstaal | Coaching

ONS AANBOD

Argus Management wijst je de weg!

Binnen organisaties en bedrijven spelen vaak vraagstukken op het gebied van communicatie, samenwerking, conflicthantering, omgaan met agressie en spanning en/of procesverbetering. In iemands persoonlijke leven kan het gaan om onverwerkte ervaringen, heftige gebeurtenissen, wisseling van baan, verlies of verandering.  Ik geef je graag advies en bepaal samen met jou de juiste koers.

Leiderschap

Leiderschap begint bij jezelf.
Leiderschap is een keuze, geen formele positie!
Iedereen kan dus voor leiderschap kiezen.

Training

Trainen begint met bewustwording, dit levert inzicht op en leidt tot begrip. Het trainen van vaardigheden daarna leidt tot betere integratie en toepassing van het geleerde.

Coaching

Jezelf en anderen beter leren begrijpen. Het ‘helen’ van onverwerkte zaken waardoor blokkades verdwijnen. Blijvend veranderen in een richting waar jij graag wilt zijn.

MapsTell

De MapsTell methode helpt mensen en teams op weg naar persoonlijk en zakelijk succes!

Blauwprint

Op een leuke en creatieve manier inzicht krijgen in jezelf of in het team en de processen die zich daarin afspelen. Werken met een tafelzandbak en wel honderden miniaturen!

LEIDERSCHAP

Leiderschap is een keuze, geen formele positie! Iedereen kan dus voor leiderschap kiezen.

Leiderschap begin bij jezelf en is een van binnen naar buiten proces. Wat is voor jou nou echt het allerbelangrijkste en hoe bereik je dat. Hoe kun jij vervolgens als leider inspirerend zijn voor anderen? Kom het ontdekken in ons meerdaagse programma voor leiderschap ‘Being on Mission’. Dit is gebaseerd op het gedachtegoed van Mark McGregor, de ’10 principes van leiderschap en leven’. Je wordt hierin begeleid door ervaren trainers/coaches waarbij je werkt aan bewustwording en inzicht in hoe leiderschap bij jouw talenten past.

Dit verbetert jouw vaardigheden en helpt je de uitdagingen van leiden onder de knie te krijgen en zorgt voor verhoging van jouw effectiviteit in zowel professioneel als persoonlijk leven. Leiderschapsvaardigheden zijn namelijk niet allen bedoeld voor werk, ze zijn ook persoonlijk en kunnen in alle dagelijkse situaties toegepast worden.

Ga jij eindelijk de uitdaging aan? We ontmoeten je graag!

TRAINING

Als trainer/facilitator bied ik diverse mogelijkheden in trainingen. Daarbij gaat het altijd om maatwerk; de ene organisatie heeft bijv. een langer traject nodig, een ander team kan volstaan met 1 dag teambuilding. Afhankelijk van jullie wens, ‘bouwen’ we samen een passend programma.
Ik word veel gevraagd voor o.a.:

 • Gedrag en communicatie
 • Stress en werkdruk
 • Teamdynamiek en teameffectiviteit
 • Teambuilding
 • Leiderschap
 • Grensoverschrijdend gedrag
 • Conflicthantering
 • Lichaamstaal
 • Workshops

COACHING

Ik ben als professioneel coach aangesloten bij de NOBCO en werk volgens de internationale ethisch code van NOBCO. Coaching is zowel individueel als voor een team mogelijk.

Mijn expertises in coaching zijn o.a. coachen met humor (provocatief coachen), trauma respons en onverwerkte ervaringen/emoties, persoonlijke ontwikkeling, team coaching, executive coaching, lichaamstaal, loopbaanbegeleiding en omgaan met spanning/stress/burn-out. Voor mijn coaching maak ik gebruik van de nieuwste inzichten en diverse technieken. Ik ben één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.

MapsTell

MapsTell gelooft in de kracht van visuele en deelbare informatie. MapsTell is gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC-Model, waarin vier hoofdstijlen onderscheiden worden: Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Deze vier hoofdstijlen zijn door MapsTell uitgewerkt in 16 gedragsstijlen. Zij vormen samen de Wereld van Verschil.

 

Onderdelen MapsTell

MapsTell kent een aantal verschillende onderdelen:

"

Personal Map

De Personal Map is een complete landkaart die een van de zestien verschillende gedragsstijlen, en dus de exacte positie in de Wereld van Verschil toont. Daarnaast toont de Personal Map de deelnemer zijn of haar talenten, valkuilen, het zelfbeeld en hoe anderen hun gedragsstijl kunnen ervaren. De Personal Map wordt bovendien toegelicht met onder andere een persoonlijke video.

*

Professional Map

De Professional Map is een verdieping ten opzichte van de Personal Map. Deze verdieping is tweeledig: ten eerste wordt er ingegaan op de persoonlijke leiderschapsstijl. De tweede verdieping is de leerstijl die gekoppeld is aan de gedragsstijl. De Professional Map is volledig gericht op het groeien als én het zijn van een professional. De werkinteractie staat hierin dan ook centraal.

1

Team Map

Team Mapping is een op Personal Mapping gebaseerde analyse van de verschillende gedragsstijlen binnen een groep. Alle deelnemers worden op basis van hun Personal Map ingedeeld in de Wereld van Verschil. Het resultaat is een overzichtskaart die in één oogopslag toont hoe een groep of afdeling is samengesteld. Het verklaart de interactie tussen de groepsleden en leidt tot betere communicatie en effectievere samenwerking

Business Map

Dit is een op cartografie gebaseerde methodiek om organisaties en bedrijfsprocessen in kaart te brengen. U wil met uw bedrijf de top bereiken. U weet als geen ander wat de vruchtbare en onvruchtbare gronden zijn. U ziet zeeën van mogelijkheden of misschien wel verraderlijke stroomversnellingen! U wil zeker niet in het drijfzand terecht komen en u waakt ervoor dat u het bos niet wordt ingestuurd. Al deze cartografische begrippen zijn krachtige metaforen die vaak de complexe werkelijkheid op een beeldende wijze zichtbaar maken: de landkaart, of in dit geval de BusinessMap van uw organisatie. In een oogopslag wordt duidelijk waar uw organisatie nu staat, wat uw doelen zijn en welke wegen naar resultaat leiden. Deze creatieve werkwijze zorg ook nog eens voor meer draagvlak binnen uw organisatie. Het resultaat is een prachtige, grote full colour landkaart met een hoge attentiewaarde. Tenslotte zegt één beeld meer dan duizend woorden!

In kaart gebracht

Door middel van een vragenlijst wordt er een profiel gemaakt en worden gedrags- en communicatie-eigenschappen van individuen en teams in kaart gebracht. Eigenschappen als intelligentie, competenties of emoties worden niet gemeten. Het is een combinatie van al deze factoren die mensen uniek maakt.

Het leuke van gedragsstijl is, dat je er in de dagelijkse omgang met anderen direct mee te maken hebt. De ene gedragsstijl is niet beter dan de andere. Communicatie en samenwerking = gedrag
We onderscheiden drie verschillende onderdelen van gedragsstijl:

 1. Actief gedrag
 2. Instinctief gedrag
 3. Reactief gedrag

De waarden van deze drie verschillende onderdelen van gedragsstijl vormen weer een onderdeel van de Routebeschrijving en Kaartdiagrammen voor verdieping in het programma van Personal MapPro en Professional Mapping.

Het landschap van jouw gedrag

In plaats van een dik rapport, wordt het profiel verwerkt in een mooie landkaart: jouw Personal Map. De namen van steden, rivieren, bergen en zeeën op jouw kaart vertellen alles over jouw gedragsstijl. Daarnaast toont de kaart hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je leert jezelf daardoor (nog) beter kennen en anderen echt begrijpen. Het inzicht in jezelf helpt je te anticiperen op gedrag van anderen, waardoor je beter kunt samenwerken in een team om samen het beste resultaat te behalen.

Met Personal Mapping breng jij jezelf dus letterlijk in kaart. Een landkaart is overzichtelijk, toegankelijk en makkelijk te lezen. In tegenstelling tot een dik rapport zal deze landkaart niet zo snel onderin een lade verdwijnen.

De drie gebieden op jouw Personal Map:

 • Het landschap van Mijn Gedrag
 • Mijn Valkuilen
 • Hoe anderen mij zien en ervaren

Inspiratie workshop

Wil jij dat je medewerkers gedrag laten zien dat past bij de missie-visie en kernwaarden van jouw organisatie? Bezoek dan vrijblijvend onze inspiratie workshop “Gedrag op de kaart”, waarbij we de belangrijkste ins en outs bespreken. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben wij al veel andere organisaties naar grote tevredenheid getraind op gedrag.

Ontdek wat wij allemaal doen zodat jij de kwaliteit van jouw dienstverlening kunt verbeteren.

MapsTell maatwerk en/of meer informatie?

Blauwprint®

Met Blauwprint® maken we een blauwdruk/blueprint van jou en het proces waar je als persoon of team in zit. Je krijgt daarmee op een creatieve, verfrissende manier inzichten in je mogelijkheden, valkuilen en kansen. Het vormt een basis, een Blauwprint®. Het is een moment om stil te staan bij vraagstukken over privé en/of werk. Met Blauwprint® ga je actief aan de bak vanuit eigen inzichten en ervaringen. In beeld komt waar je nu staat en welke stappen je moet zetten om je doel te behalen.

Al in één sessie meer inzicht in je proces! Inzichten die voortkomen uit de Blauwprint® kunnen betrekking hebben op zowel individueel (werk/privé), team, organisatie als productniveau. Afgestemd op je eigen wensen en inbreng. Met Blauwprint® werk je systematisch naar een plan of ontwerp rondom een door jou ingebracht vraagstuk, wens of doel.

Ik verzorg dit volledig met zandbakken, allerlei miniaturen en een verslag van jouw of jullie zandbaksessie!

Denk bijv. aan:

 • Het team helder in beeld krijgen
 • Inzicht in efficiënter samenwerken als team
 • Bruisend brainstormen
 • Grip krijgen op jouw ideeën
 • Nieuwe mogelijkheden ontdekken
 • Meer inzicht in je eigen vraagstukken of antwoord op jouw vragen