Ons aanbod

Interim Management | Lichaamstaal | Coaching

ONS AANBOD

Argus Management wijst je de weg! Spelen er in jouw bedrijf vraagstukken op het gebied van communicatie, samenwerking, conflicthantering, omgaan met agressie en spanning en/of procesverbetering, vraag dan Claudia om advies en bepaal samen de juiste koers.

Leiderschap

Leiderschap is een keuze, geen formele positie! Iedereen kan dus voor leiderschap kiezen. Leiderschap begin bij jezelf.

Training & Coaching

Wat zegt lichaamstaal over iemand en wat zijn de effecten van onze lichaamstaal? Ruim 90% van alle communicatie is non-verbaal.

MapsTell

Met de MapsTell methode helpt Argus Management mensen en groepen op weg naar persoonlijk en zakelijk succes!

Interim Management

Soms moet een organisatie van A naar B. Maar wat is de beste manier van reizen? Welke windrichting je met je bedrijf ook op wilt; Interim Management kan een prima tijdelijke oplossing zijn.

LEIDERSCHAP

Leiderschap is een keuze, geen formele positie! Iedereen kan dus voor leiderschap kiezen. Leiderschap begin bij jezelf.

Rondom het thema leiderschap bieden wij meerdaagse programma’s, gebaseerd op het gedachtegoed van Mark McGregor, de ’10 principes van leiderschap en leven’. Wil je meer succes in je persoonlijke en professionele leven? Neem dan een keer deel aan een leiderschapsprogramma.

Being on Mission is voor iedereen die graag op inspirerende wijze in een kleine groep wil werken aan persoonlijke ontwikkeling en geluk. We bieden daarbij een leeromgeving waarin ontwikkeling en reflectie centraal staan voor iedereen die deelneemt. Je wordt begeleid door ervaren trainers/coaches waarbij je werkt aan bewustwording en inzicht in hoe leiderschap bij jouw talenten past. Dit verbetert jouw vaardigheden en helpt je de uitdagingen van leiden onder de knie te krijgen en zorgt voor verhoging van jouw effectiviteit in zowel professioneel als persoonlijk leven. Leiderschapsvaardigheden zijn namelijk niet allen bedoeld voor werk, ze zijn ook persoonlijk en kunnen in alle dagelijkse situaties toegepast worden.

Gebaseerd op jarenlange expertise en ervaring wordt dit programma wereldwijd ingezet, met als doel een betere kwaliteit van leven en werken. Vele deelnemers onderschrijven deze methode en komen dan ook jaarlijks terug. Elk programma wordt op maat gemaakt voor zowel individuele als organisatie behoeften. Deze flexibiliteit in het ontwerp van de programma’s is een grote sterkte van Being on Mission en maakt elke programma uniek.

TRAINING & COACHING

Argus Management is uw betrouwbare partner waar het gaat om training & coaching, zowel individueel als voor een team. Wij werken met verschillende methodieken en werkvormen, zodat er voor iedereen een passende aanpak is, of het nu gaat om loopbaanvragen, verbeterprocessen of gedragsverandering. Wij coachen tevens vanuit de expertises Being on Mission Leiderschap, Lichaamstaal, MapsTell en omgaan met spanningsvolle situaties.

Wat zegt lichaamstaal over iemand en wat zijn de effecten van onze lichaamstaal? Ruim 90% van alle communicatie is non-verbaal. Je lichaam zegt bijna alles. Je handen, voeten, houding, gebaren, stemgeluid en ogen ‘verraden’ je gemoedstoestand.

Claudia is gespecialiseerd in lichaamstaal en zij gebruikt dit om te laten zien hoe je succesvoller kunt worden in communicatie, samenwerking en relaties. Ga bewuster om met je lichaamstaal, ken jezelf en verander daar waar nodig hoe je overkomt. Bovendien leer je de signalen ‘lezen’ van de ander en kun je daarmee je voordeel doen.

MapsTell

MapsTell gelooft in de kracht van visuele en deelbare informatie. MapsTell is gebaseerd op het door William Marston ontwikkelde DISC-Model, waarin vier hoofdstijlen onderscheiden worden: Daadkrachtig, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Deze vier hoofdstijlen zijn door MapsTell uitgewerkt in 16 gedragsstijlen. Zij vormen samen de Wereld van Verschil.

 

Onderdelen MapsTell

MapsTell kent een aantal verschillende onderdelen:

"

Personal Map

De Personal Map is een complete landkaart die een van de zestien verschillende gedragsstijlen, en dus de exacte positie in de Wereld van Verschil toont. Daarnaast toont de Personal Map de deelnemer zijn of haar talenten, valkuilen, het zelfbeeld en hoe anderen hun gedragsstijl kunnen ervaren. De Personal Map wordt bovendien toegelicht met onder andere een persoonlijke video.

*

Professional Map

De Professional Map is een verdieping ten opzichte van de Personal Map. Deze verdieping is tweeledig: ten eerste wordt er ingegaan op de persoonlijke leiderschapsstijl. De tweede verdieping is de leerstijl die gekoppeld is aan de gedragsstijl. De Professional Map is volledig gericht op het groeien als én het zijn van een professional. De werkinteractie staat hierin dan ook centraal.

1

Team Map

Team Mapping is een op Personal Mapping gebaseerde analyse van de verschillende gedragsstijlen binnen een groep. Alle deelnemers worden op basis van hun Personal Map ingedeeld in de Wereld van Verschil. Het resultaat is een overzichtskaart die in één oogopslag toont hoe een groep of afdeling is samengesteld. Het verklaart de interactie tussen de groepsleden en leidt tot betere communicatie en effectievere samenwerking

Business Map

Dit is een op cartografie gebaseerde methodiek om organisaties en bedrijfsprocessen in kaart te brengen. U wil met uw bedrijf de top bereiken. U weet als geen ander wat de vruchtbare en onvruchtbare gronden zijn. U ziet zeeën van mogelijkheden of misschien wel verraderlijke stroomversnellingen! U wil zeker niet in het drijfzand terecht komen en u waakt ervoor dat u het bos niet wordt ingestuurd. Al deze cartografische begrippen zijn krachtige metaforen die vaak de complexe werkelijkheid op een beeldende wijze zichtbaar maken: de landkaart, of in dit geval de BusinessMap van uw organisatie. In een oogopslag wordt duidelijk waar uw organisatie nu staat, wat uw doelen zijn en welke wegen naar resultaat leiden. Deze creatieve werkwijze zorg ook nog eens voor meer draagvlak binnen uw organisatie. Het resultaat is een prachtige, grote full colour landkaart met een hoge attentiewaarde. Tenslotte zegt één beeld meer dan duizend woorden!

In kaart gebracht

Door middel van een vragenlijst wordt er een profiel gemaakt en worden gedrags- en communicatie-eigenschappen van individuen en teams in kaart gebracht. Eigenschappen als intelligentie, competenties of emoties worden niet gemeten. Het is een combinatie van al deze factoren die mensen uniek maakt.

Het leuke van gedragsstijl is, dat je er in de dagelijkse omgang met anderen direct mee te maken hebt. De ene gedragsstijl is niet beter dan de andere. Communicatie en samenwerking = gedrag
We onderscheiden drie verschillende onderdelen van gedragsstijl:

  1. Actief gedrag
  2. Instinctief gedrag
  3. Reactief gedrag

De waarden van deze drie verschillende onderdelen van gedragsstijl vormen weer een onderdeel van de Routebeschrijving en Kaartdiagrammen voor verdieping in het programma van Personal MapPro en Professional Mapping.

Het landschap van jouw gedrag

In plaats van een dik rapport, wordt het profiel verwerkt in een mooie landkaart: jouw Personal Map. De namen van steden, rivieren, bergen en zeeën op jouw kaart vertellen alles over jouw gedragsstijl. Daarnaast toont de kaart hoe anderen jouw gedrag ervaren en waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen. Je leert jezelf daardoor (nog) beter kennen en anderen echt begrijpen. Het inzicht in jezelf helpt je te anticiperen op gedrag van anderen, waardoor je beter kunt samenwerken in een team om samen het beste resultaat te behalen.

Met Personal Mapping breng jij jezelf dus letterlijk in kaart. Een landkaart is overzichtelijk, toegankelijk en makkelijk te lezen. In tegenstelling tot een dik rapport zal deze landkaart niet zo snel onderin een lade verdwijnen.

De vier gebieden op jouw Personal Map:

  • Het landschap van Mijn Gedrag
  • Mijn Valkuilen
  • Hoe anderen mij zien en ervaren

Inspiratie workshop

Wil jij dat je medewerkers gedrag laten zien dat past bij de missie-visie en kernwaarden van jouw organisatie? Bezoek dan vrijblijvend onze inspiratie workshop “Gedrag op de kaart”, waarbij we de belangrijkste ins en outs bespreken. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben wij al veel andere organisaties naar grote tevredenheid getraind op gedrag.

Ontdek wat wij allemaal doen zodat jij de kwaliteit van jouw dienstverlening kunt verbeteren.

MapsTell maatwerk en/of meer informatie?

Business Change Consultancy

Claudia is gecertificeerd Business Change Consultant en werkt samen met Any Change. Samen helpen zij organisaties en individuen om duurzaam leiderschap te ontwikkelen en daarmee toekomstbestendiger te worden. Organisaties die sturen op cultuur en gedrag zijn bewezen effectiever dan organisaties die alleen sturen op prestaties en resultaat. Wij geloven in de competenties van mensen en de veranderkracht die vrij komt als deze worden gebundeld. Daarnaast hebben wij vertrouwen in de capaciteiten van de veranderende organisatie en hanteren daarom de methode van participatief verandermanagement. Dit betekent dat de verandering samen met de organisatie vormgegeven wordt. Door deze aanpak ontstaat een positieve en gezonde organisatiecultuur. Dat noemen wij “sustainable impact”.

“Voor een korte intensieve klus, waarbij no-nonsens, kwaliteitsgericht en effectief moet worden gewerkt, bel ik Claudia.”

In grotere projecten werkt Argus Management samen met een aantal vertrouwde partners. Uitgangspunt is dat Claudia van den Boogaard en collega’s zichzelf het liefst zo snel mogelijk weer overbodig maken.