Aangenaam, Claudia!

OVER CLAUDIA VAN DEN BOOGAARD

Gedrag en lichaamstaal fascineren me al van jongs af aan! Na bijna 20 jaar ervaring bij de politie – waar kun je beter leren over mensen en gedrag? – werk ik sinds 2006 als HR en organisatieadviseur, trainer/(team)coach en interimmanager onder mijn eigen label Argus Management. In mijn rol als geaccrediteerde MapsTell Guide richt ik mijn focus op gedragsstijlen.

Voor de juiste koers!

Humor, energiek en doortastend, dat zijn drie eigenschappen die mij in het kort kenmerken! Als trainer en coach is het mijn missie om mensen, teams en organisaties in beweging te brengen met als doel gelukkig en succesvol worden. Vanuit mijn energie verbind ik me bewust aan mensen, teams en organisaties om ze als een soort ‘reisleider’ te begeleiden.

“Claudia van den Boogaard is in staat om binnen een bedrijf of situatie het grote geheel te blijven zien. Zonder daarbij de mens met al zijn mogelijkheden en beperkingen uit het oog te verliezen. Argus maakt het verschil.”
Ik wil graag andere mensen hun passie laten ontdekken. Dat vuurtje wakker ik aan, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen en zichzelf kan ontwikkelen. Mijn overtuiging is dat als je in je kracht zit, je optimaal kunt functioneren, zowel individueel als in een team.  Als avonturier word ik persoonlijk blij van reizen, ontdekken en verschillende culturen. Daar haal ik mijn inspiratie uit.
Life is about creating yourself…
(George Bernard Shaw)

Ik hou ervan om een beetje te ‘rebelleren’, ik zoek graag naar een andere en creatieve aanpak om het ‘vuurtje aan te wakkeren’. Dat kan zijn door bijv. vanuit warmte en humor uit te dagen waardoor je snel tot de kern komt, of door werkvormen te gebruiken die niets met het werk te maken hebben. Dit zorgt vaak voor de benodigde doorbraak. Daarom maak ik zo graag gebruik van de zandbak-methode van Blauwprint. Het visueel maken en al ‘spelend’ een situatie vormgeven helpt enorm bij het inzicht krijgen en zaken daardoor beter snappen. Dit leidt tot andere oplossingen, visies en acties. Ik geloof namelijk dat iedereen alle wijsheid in zich heeft en deze leuke werkvorm helpt daar zeker bij!

‘Ik help en begeleid de processen, ik ben de facilitator. Jij blijft altijd de regie behouden’.
Mijn expertises zijn o.a.: gedrag en lichaamstaal, persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, (persoonlijk) leiderschap, onverwerkte ervaringen en emoties.

Vragen waarmee cliënten en opdrachtgevers bij mij komen zijn bijv.: vastzitten in werk-privé, geen energie tot burn-out, toe zijn aan verandering maar niet weten hoe, weerstand of blokkades die men kwijt wil, relaties en conflicten.

“Zakelijkheid met een menselijke maat.”

Argus

Argus komt uit de Griekse mythologie. Hij was een reus met honderd ogen over zijn hele lichaam, waarvan er altijd 1 paar wakker bleef. Argus betekent letterlijk ‘hij die alles ziet’. De uitdrukking “iets met argusogen bekijken” betekent “iets nauwlettend in de gaten houden”. Dat is waar Argus Management voor staat: observeren, een gedegen analyse, talenten ontdekken en mensen in hun kracht zetten.

Argus Management streeft duurzame impact na door samen te werken met: