Een belangrijk uitgangspunt voor coachen met humor is:

 

“We nemen de client heel serieus, maar niet hoe hij met zijn probleem omgaat!”

Soms zijn mensen zo verknocht aan hun probleem dat ze het niet meer kunnen loslaten!
Ze hebben er immers veel in geïnvesteerd en zich er helemaal mee geïdentificeerd. Door dit met humor en warmte uit te dagen komen mensen vaak zelf tot door hun gewenste oplossingen.

Wat is coachen met humor?

Dit is een prikkelende manier van helpen; een unieke cocktail van warmte, uitdaging en humor. En het is vaak effectief juist waar de klassieke benadering tekort schiet.
Coachen met humor komt uit de provocatieve therapie. De grondlegger ervan, Frank Farelly ontdekte dat er manieren zijn waarbij je effectiever de dieper liggende niveaus van een client kunt raken. Zijn vooronderstellingen hierin werden later de principes van provocatief coachen.

Hoe werkt het?

Wat ik doe is jou op een creatieve manier uitdagen rondom jouw patronen en thema’s. Doordat ik als coach met een gezonde dosis humor tegengas uitlok, of juist acceptatie oproep, kom jij weer in je kracht! Je verbaast jezelf hoe je door middel van humor, lachen en ontspanning je eigen vastzittende patronen doorbreekt, je probleem ‘aankijkt’ en aanpakt. Dit is wat ik noem ‘grensversterkend’ werken.

Waarom werkt dit?

Iedereen die coachen met humor een keer heeft geprobeerd realiseert zich:

  • De coach heeft door wat ik mezelf allemaal aandoe.
  • Hier gebeurt tenminste iets. De coach is niet bang om de kern aan te pakken.
  • We hebben er samen heerlijk om kunnen lachen!
  • Mijn coach zegt wat ze vindt, dat vind ik soms wel lastig, maar het contact is warm en heel erg goed.

Uitproberen?

Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Claudia van den Boogaard, bel 06-12681381 of email naar [email protected]

Wetenschap

Uit onderzoek is gebleken dat humor een versterkende kwaliteit is en in de psychologie in verband wordt gebracht met coping. Het helpt om kalm en gefocust te blijven en geeft verlossing bij uitputting en burn-out. Daarnaast houdt humor mensen geïnteresseerd in hun werk. Humor is een gemoedstoestand die van invloed is op hoe mensen denken, voelen en zich gedragen, vooral in moeilijke tijden. Humor zorgt voor een hoger niveau van denken waardoor een situatie een nieuwe betekenis krijgt. En daarmee krijgen mensen ook weer een nieuw perspectief.